Dit was de ochtend: Vilhena mist Klassieker, Grim verdedigt in Sneijder-zaak

Dit was de ochtend: Vilhena mist Klassieker, Grim verdedigt in Sneijder-zaak

30-03-2017 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Vilhena mist Klassieker
Feyenoord moet het in de uitwedstrijd tegen Ajax definitief zonder Tonny Vilhena stellen. De middenvelder van Feyenoord heeft zijn geruchtmakende beroepszaak verloren. Vilhena wordt gestraft door de KNVB naar aanleiding van zijn elleboogstoot tegen Mathias Pogba van Sparta.

Karsdorp een vraagteken voor Klassieker
Mogelijk moet de lijstaanvoerder nog een speler missen tijdens de Klassieker. Rechtsback Rick Karsdorp kwam deze week met een blessure terug van het Nederlands elftal. De medische staf van Feyenoord moet nog uitvinden of Karsdorp zondag wel van de partij kan zijn. (De Telegraaf)

Grim verdedigt zich
Interim-bondscoach Fred Grim haalde zich dinsdagavond de woede van Wesley Sneijder op de hals door de spelmaker slechts zeven minuten speeltijd te gunnen. Grim is zich echter van geen kwaad bewust. "Ik kende de afspraken, maar ik beslis wanneer ik Sneijder zou brengen." (De Telegraaf)

Rake woorden van Seedorf
Clarence Seedorf werd dinsdagavond bedankt voor bewezen diensten voor het Nederlands voetbal. Het lijkt er echter sterk op dat hij nog lang niet klaar is. Woensdagavond nam Seedorf plaats aan tafel bij Humberto Tan en legde hij op overtuigende wijze uit wat het Nederlands voetbal op dit moment mist. (RTL Late Night)

Kluivert wederom in opspraak
Patrick Kluivert is wederom op een kwalijke manier in de publiciteit gekomen. De technisch directeur van Paris Saint-Germain verstuurde een vertrouwelijke e-mail naar zijn spelersgroep, maar kon niet voorkomen dat deze is uitgelekt in de Franse media. (L'Équipe)