Enorme exodus hangt in de lucht bij Go Ahead: zeven contracten opgezegd

Enorme exodus hangt in de lucht bij Go Ahead: zeven contracten opgezegd

30-03-2017 13:18
6

Eredivisie-hekkensluiter Go Ahead Eagles heeft de contracten van zeven spelers formeel opgezegd. De sportieve toekomst van Darren Maatsen, Lars Lambooij, Erik Cummins, Tom Daemen, Sander Duits, Sébastien Locigno en Teije ten Den is daardoor onzeker. 

Van het zevental is Duits (foto) de speler die dit seizoen de meeste minuten maakt in de Eredivisie. De routinier is captain van Go Ahead. Via de officiële kanalen meldt de formatie uit Deventer dat 'de club met deze opzegging voldoet aan de wet- en regelgeving bij verlengde contracten. Hierbij is de werkgever verplicht vóór 1 april 2017 op te zeggen'. Go Ahead kan met de spelers alsnog in onderhandeling gaan over een nieuwe verbintenis. 

Een enorme leegloop bedreigt de ploeg van kersvers trainer Robert Maaskant, want ook de contracten van Rochdi Achenteh, Jarchinio Antonia, Chris David, Norichio Nieveld, Elvio van Overbeek, Theo Zwarthoed en Randy Wolters lopen af. Go Ahead schrijft dat het 'bij hen niet gaat om verlengde contracten, waardoor andere wet- en regelgeving geldt'. Waarschijnlijk heeft Go Ahead langer de tijd om te beslissen over de sportieve toekomst van die zeven spelers. Wolters wordt momenteel verhuurd aan ADO Den Haag.