Barcelona kan één kandidaat al wegstrepen: Dat is onmogelijk

Barcelona kan één kandidaat al wegstrepen: "Dat is onmogelijk"

30-03-2017 17:47
9

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino gaat sowieso níet aan de slag bij Barcelona. De Argentijnse coach wordt door diverse media genoemd als één van de kandidaten om Luis Enrique op te volgen, maar vanwege zijn verleden bij Espanyol hoeft Barça het niet eens te proberen bij Pochettino. 

Als speler was Pochettino (45) jarenlang in dienst van de tweede club van Barcelona. In 2009 keerde de voormalig international terug bij zijn oude liefde. Hij was drie jaar trainer van Espanyol en won in 2006 de Copa del Rey met de club. De band met Espanyol is wat Pochettino betreft zó sterk, dat het voor hem onmogelijk is om trainer te worden van Barcelona. 

"Ik ben een supporter van Espanyol. Het zou in Engeland ongeveer hetzelfde zijn als ik bij de Spurs vertrek en daarna in dienst treed van Arsenal. Dat is onmogelijk", tekende The Guardian donderdag op uit de mond van de trainer.

Pochettino werd onlangs gesignaleerd met Josep Maria Bartomeu, de voorzitter van Barça. "We kwamen elkaar toevallig tegen. We kennen elkaar al heel lang. Je weet dat zo'n gerucht wordt opgeblazen, maar het was gewoon een korte ontmoeting."