Roep tot gevangenisstraf voor Neymar: Nooit gedacht, de jongen waarvan ik hield

Roep tot gevangenisstraf voor Neymar: "Nooit gedacht, de jongen waarvan ik hield"

30-03-2017 22:37
13

Eigenaar en oprichter van de DIS Group Delcir Sonda wil Neymar achter de tralies zien. De zakenman meent opgelicht te zijn door de FC Barcelona-aanvaller.

Sonda had veertig procent van de rechten van Neymar in handen in 2009, nog voor de Braziliaan zijn debuut voor Santos maakte. Volgens de zakenman hebben Neymar en zijn vader achter zijn rug om met Barcelona onderhandeld zodat ze de hoogte van de transfersom konden vervalsen. Neymar zou zelf tien miljoen euro dat niet opgegeven is overgemaakt hebben gekregen. DIS Group heeft nu een zaak aangespannen tegen Neymar, Barcelona, voormalig president Sandro Rosell en diens opvolger Josep Maria Bartomeu.

"Ik had nooit gedacht dat ik de jongen waar ik zo van hield aan zou klagen, maar Neymar, zijn vader en zijn moeder hebben mij verraden. Ze hebben een misdaad gepleegd met de hulp van Barcelona. Ze hebben gefraudeerd", zei Sonda donderdag tijdens een persconferentie. "Het toejuichen van Neymar is het toejuichen van corruptie en hij is een verschrikkelijk voorbeeld voor de kinderen die zijn shirt dragen."

DIS wil 195 miljoen euro van Barcelona zien en pleit voor een gevangenisstraf voor Neymar.