'Ik had Memphis liever op links gezien en Promes op de bank. Thuis op de bank'

'Ik had Memphis liever op links gezien en Promes op de bank. Thuis op de bank'

31-03-2017 14:40
18

Henk Spaan is te spreken over Fred Grim. De columnist van Het Parool geeft de interim-bondscoach van Oranje een 8 voor zijn optreden in de voorbije week, waarin Grim leiding gaf aan het Nederlands elftal tegen Italië (1-2 nederlaag)

'Onder Grim speelde het Nederlands elftal beter dan tegen Bulgarije. Dat had deels met Grim te maken. Voordat de op Twitter-niveau opererende voetbaltalkshow hem te grazen neemt, wil ik hebben gezegd dat Fred een uitstekende trainer is. Hij bracht Ajax A1 naar de finale om de NextGen-cup met Fischer, Denswil en Klaassen als uitblinkers', schrijft Spaan.

Het verbaasde Spaan dan ook niet dat Klaassen 'stukken beter functioneerde dan tegen die hollende Bulgaren met wie hij kennelijk slechts moest meehollen'. Grim deed meer goed, oordeelt Spaan. 'Een andere kapitale vergissing van Danny Blind zette Grim ook recht: Memphis Depay mocht meedoen. Dat deed hij goed, ondanks het maken van een tiptop in de as. Ik had hem liever op links gezien en Promes op de bank. Thuis op de bank.'