Mourinho treurt: Ik heb hem laten weten dat ik hem verkeerd heb behandeld

Mourinho treurt: "Ik heb hem laten weten dat ik hem verkeerd heb behandeld"

Gepubliceerd: vrijdag 31 maart 2017 om 16:33vr 31-03-2017 om 16:33

Bastian Schweinsteiger nam vorige week afscheid van Manchester United en mag zich inmiddels officieel speler van Chicago Fire noemen. José Mourinho baalt van de manier waarop de Duitse routinier (32) is vertrokken.

Schweinsteiger speelde dit seizoen tweede viool onder Mourinho, die de middenvelder zelfs verbande naar de reserves. Terugkijkend op die keuze, laat de manager van United doorschemeren spijt te hebben. Voor het vertrek van Schweinsteiger naar de Verenigde Staten bood Mourinho zijn excuses aan.

"Hij behoort tot de spelers van wie ik het jammer vind hoe ze door mij zijn behandeld", zegt hij op de persconferentie van vrijdag. "Ik wil niet over hem praten als voetballer, maar als mens. Ik heb hem kort voor zijn vertrek laten weten dat ik hem verkeerd heb behandeld."

Mourinho gaat Schweinsteiger missen. "Hij is een goede kerel, een goede professional en had een positieve invloed op de training. Ik wens hem een gelukkig leven in Chicago, samen met zijn vrouw. Of ik spijt heb van de manier waarop ik hem heb behandeld? Ja."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws