'PEC pakt door en heeft beet: nieuwe trainer tekent voor twee seizoenen'

'PEC pakt door en heeft beet: nieuwe trainer tekent voor twee seizoenen'

01-04-2017 07:46
20

PEC Zwolle hoopt op zeer korte termijn John van 't Schip te presenteren als nieuwe hoofdtrainer. De voormalig aanvaller van Ajax en Oranje gaat bij de eredivisionist waarschijnlijk voor twee jaar tekenen, meldt De Telegraaf zaterdag. 

Het gonst in Zwolle al een tijdje van de geruchten rond de clubloze Van 't Schip. In de afgelopen weken werd er door diverse media meerdere keren gemeld dat Van 't Schip bij PEC dé topkandidaat is om in de voetsporen van de afzwaaiende Ron Jans te treden. Technisch directeur Gerard Nijkamp weigerde in te gaan op die geruchten.

De Telegraaf weet dat PEC aanvankelijk vier namen in gedachten had om in Zwolle aan de slag te gaan als nieuwe hoofdtrainer. Na diverse gesprekken is Van 't Schip overgebleven als enige kandidaat. Na het weekend hoopt de huidige nummer elf van de Eredivisie hem te kunnen presenteren. 

Van 't Schip (53) begon zijn trainerscarrière in 2001, bij FC Twente. Dat werd geen groot succes. Al na één jaar gingen de twee partijen uit elkaar. Later werkte Van 't Schip bij Jong Ajax (2002-2004) en in de vier jaar daarna was hij bij Oranje de rechterhand van bondscoach Marco van Basten. De 41-voudig international werkte de afgelopen jaren in Australië.