Emotioneel relaas Lens: 'Ben gebroken, heb mijn emoties getoond'

Emotioneel relaas Lens: 'Ben gebroken, heb mijn emoties getoond'

01-04-2017 08:06
3

Jeremain Lens heeft zware weken achter de rug. De vader van de aanvaller van Fenerbahçe en Lens overleed eind maart. In een interview met ELF Voetbal Magazine vertelt Lens over zijn verlies. 

"Ik heb het de laatste maanden vaker gehoord. Men vindt mij rustig, kalm. Ook onder zware omstandigheden als deze. Ik wist al langer dat mijn vader ziek was. Hield er rekening mee dat het zou gebeuren, alleen weet je nooit wanneer. En al zou je het wel weten, dan nog is er geen mens op aarde die zich kan voorbereiden op zo'n verlies. Het is onvermijdelijk een klap", aldus een emotionele Lens. 

"Toen mijn vader ziek werd bleef ik altijd rustig en zocht ik naar mogelijkheden om problemen op te lossen. Dat was mijn moeder ook opgevallen. Anderen zouden misschien in paniek raken, ik niet. Maar ik ben ook maar een mens. En dat heeft de familie ook gezien", vervolgt de oud-speler van onder meer PSV en AZ.

"Ook ik ben gebroken en heb mijn emoties getoond. Dat was voor de familie misschien raar om te zien. De kalme, rationele jongen die zij kennen kon het even niet meer bolwerken. Ik kon me niet herinneren wanneer ik voor het laatst gehuild had. Dat is nu wel anders."