Mislukt huwelijk tussen FC Twente en keeper: 'De inhoud was slecht'

Mislukt huwelijk tussen FC Twente en keeper: 'De inhoud was slecht'

01-04-2017 16:03
2

Sonny Stevens weet waar-ie aan toe is. De goalie van FC Twente kreeg afgelopen week te horen dat zijn aflopende verbintenis in Enschede niet verlengd wordt. Stevens hoopt in de komende maanden een nieuwe club te vinden. 

"Dit zat er aan te komen", vertelt de 24-jarige sluitpost zaterdag aan het Noordhollands Dagblad. "Mijn contract liep namelijk af. Twee weken geleden had ik een gesprek met hoofdtrainer René Hake en hoewel de inhoud daarvan slecht was, vond ik het wel een goed gesprek. We kunnen er gewoon niet omheen dat het niet geworden is wat we er vooraf van verwacht hadden. Het leek de club daarom beter dat ik ergens anders een compleet frisse start ga maken."

Stevens is bijna hersteld van een meniscusblessure. Hij wil graag naar een club die hem ziet als eerste doelman. "Het is dus niet de bedoeling dat ik straks ergens als tweede of derde doelman aan de slag ga. Ik weet niet waar ik uiteindelijk terecht kom. Het huidige seizoen duurt nog anderhalve maand en ik heb het idee dat veel clubs nog niet met versterkingen bezig zijn."

"Wacht het dus rustig af", vervolgt hij. "Ik hoop natuurlijk dat er een club komt die, net als FC Twente, op het hoogste niveau speelt. Het maakt me dan niet zoveel uit of dat in Nederland of in het buitenland is." Stevens maakte in de 2013 de overstap van FC Volendam naar Enschede.