Toen we donderdag allemaal in Kuip aankwamen, voelde het als typisch Feyenoord

"Toen we donderdag allemaal in Kuip aankwamen, voelde het als typisch Feyenoord"

02-04-2017 10:47
1

Feyenoord gaat met de borst vooruit naar Ajax, kondigt Steven Berghuis aan. De Eredivisie-koploper wil zondagmiddag in de Amsterdam Arena niet achterover leunen.

"Wij zijn de koploper van Nederland, dan ga je niet angstig naar een wedstrijd toe", zegt Berghuis in het Algemeen Dagblad. "Dat verdienen al die mensen die achter ons staan ook helemaal niet."

Bij winst in Amsterdam, kan Feyenoord de titel nauwelijks meer ontgaan. "Natuurlijk voel ik het verlangen, de hunkering. Ik woon in Rotterdam en al valt de gekte nog mee, de mensen spreken je wel vaak aan. Ja, het valt nog mee, vind ik. Ik heb mijn haar geknipt, dus misschien herkennen ze me niet zo eenvoudig hahaha."

Berghuis heeft vertrouwen in een goede afloop. "We voelen ons goed, ik dus ook. De aanloop naar de Klassieker was apart omdat veel spelers lang weg waren met de nationale ploeg. Ik vond het in eerste instantie jammer dat we niet echt een hele week samen naar zo’n topwedstrijd konden toeleven.

De Feyenoorder vervolgt: "Maar weet je: toen we donderdag allemaal in de Kuip aankwamen, voelde het als typisch Feyenoord. Het voelde alsof we alweer weken bij elkaar waren en naar die topwedstrijd toeleefden."