ADO Den Haag deelt enorme dreun uit aan Roda in degradatiestrijd Eredivisie

ADO Den Haag deelt enorme dreun uit aan Roda in degradatiestrijd Eredivisie

02-04-2017 16:21
26

ADO Den Haag heeft uitstekende zaken gedaan in de onderste regionen van de Eredivisie. De club van trainer Fons Groenendijk deelde een dreun uit aan directe concurrent Roda JC: 4-1. Sheraldo Becker, Abdenasser El Khayati, Mike Havenaar en Guyon Fernandez scoorden voor de thuisploeg.

ADO lag tegen Roda al na 47 seconden op koers voor de overwinning. Sheraldo Becker kreeg de bal aan de rechterflank, rukte op tot in de Limburgse zestien en schoot vanuit een moeilijke hoek raak. Daarmee betaalde de keuze van Fons Groenendijk voor Becker zich direct uit. De 22-jarige aanvaller begon voor het eerst sinds het uitduel met Ajax (3-0) weer in de basis.

Becker bleef het restant van de degradatiekraker een plaag voor de defensie van Roda, dat in de 28ste minuut een tweede treffer moest slikken toen Chris Kum tegen zijn oude club een strafschop veroorzaakte door de bal met de hand weg te tikken voor Havenaar. El Khayati benutte het buitenkansje. Daarmee was pleit eigenlijk beslecht.

Havenaar bracht ADO in veilige haven door toe te slaan uit de rebound. Invaller Fernandez maakte er zelfs 4-0 van, voordat El Makrini nog iets terugdeed. Voor ADO betekende het de grootste zege van het seizoen. De Haagse club klimt ten koste van Roda naar de zestiende plaats en heeft nu evenveel punten als nummer vijftien Excelsior. De Limburgers hebben er twee minder.