Kuyt wist niet wat hem overkwam: 'Ik ben doodziek dat we verloren hebben'

Kuyt wist niet wat hem overkwam: 'Ik ben doodziek dat we verloren hebben'

02-04-2017 16:45
11

De nederlaag tegen Ajax in de Klassieker is hard aangekomen bij Feyenoord. Aanvoerder Dirk Kuyt zag de 2-1 nederlaag in de Arena absoluut niet aankomen.

"De manier hoe we aan de wedstrijd beginnen, hoe we achter komen heeft niet geholpen. Maar we kunnen zoeken naar allerlei redenen, het was gewoon niet goed genoeg", zegt Kuyt tegen FOX Sports. "Het is best wel heftig als je zo snel zo'n goal tegen krijgt. Dat hadden we absoluut niet verwacht en niet gehoopt. Het geeft hen een enorme boost."

"En dan krijgen wij ook nog een blessure (Jörgensen, red.) waardoor we moeten wisselen", vervolgt de 36-jarige aanvaller. "En in de rust nog een keer (Karsdorp, red.). Dat zit allemaal niet mee. Nogmaals, geen excuses, maar daardoor was het lastig om in de wedstrijd te komen. In de tweede helft ging het iets beter. Je wilt toch in de wedstrijd blijven en absoluut niet de 3-0 tegen krijgen."

Uiteindelijk deed Michiel Kramer nog iets terug, maar veel in de melk te brokkelen had Feyenoord niet. "Ik ben doodziek dat we verloren hebben", stelt Kuyt. "Ik had hier willen winnen. Alles wat minder is, is gewoon niet goed genoeg voor ons. Dit is heel teleurstellend. We moeten goed herstellen en woensdag weer klaar staan."