Makkelie door het stof bij PSV: Ja, jullie hebben gelijk. Sorry, jongens

Makkelie door het stof bij PSV: "Ja, jullie hebben gelijk. Sorry, jongens"

03-04-2017 07:36
17

Danny Makkelie zal in de nacht van zaterdag op zondag slecht hebben geslapen. De scheidsrechter ging samen met zijn assistent Mario Diks gruwelijk in de fout tijdens de competitiewedstrijd tussen PSV en Sparta (2-0).

In de tweede helft onderschepte Jürgen Locadia een terugspeelbal van Spartaan Sherel Floranus. De PSV'er schoot de bal op de paal, waarna Marco van Ginkel kon scoren. Op dat moment floot Makkelie echter voor buitenspel. "Die bal was er zeker ingegaan. Ik denk dat hij een black-out had of zo", baalde Van Ginkel tegenover De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Makkelie gaf zijn fout meteen toe. "Toen ik aan kwam rennen zei hij direct: Ja, jullie hebben gelijk. Sorry, jongens ik had het niet goed gezien", verklaart Siem de Jong. "De grens vlagde op lijn, maar Makkelie kan de pass beter zien dan de grens. Hij gaf aan, dat hij toch affloot, omdat hij op zijn oortje 'buitenspel, buitenspel' hoorde. Een knullig moment, maar gelukkig niet fataal voor ons, al scheelt het wel een goal voor ons doelsaldo."

PSV won in Rotterdam uiteindelijk met 2-0, waardoor de achterstand op koploper Feyenoord is teruggelopen tot vijf punten. Locadia en Van Ginkel maakten de doelpunten.