Koeman snapt media niet na derby: 'Is het per se nodig om hem te bekritiseren?'

Koeman snapt media niet na derby: 'Is het per se nodig om hem te bekritiseren?'

03-04-2017 15:16
2

Ronald Koeman is niet blij met de Engelse media, die na de 3-1 nederlaag in de Merseyside-derby tegen Liverpool hun pijlen richtten op Romelu Lukaku. De Nederlandse manager van Everton heeft het opgenomen voor zijn spits.

"Ik heb inmiddels met Romelu gesproken en hij vertelde me dat hij zich lichtelijk vermoeid voelde. Dat kan allemaal invloed hebben op de prestatie van een speler", laat Koeman maandag weten in Engelse media. Lukaku kwam op Anfield nauwelijks in het stuk voor. Zijn doelpuntenproductie bleef daardoor steken op 21 goals in de Premier League.

"Als je het over Romelu hebt, dan heb je het over de topscorer van de Premier League", verdedigt Koeman de Belg. "Waarom moeten we het dan nu over zijn optreden tegen Liverpool hebben? Is het per se nodig om hem te bekritiseren? Hij is een geweldige spits en werkt bovendien hard. Hij is ook maar een mens en kan niet altijd een 10 scoren. Als je niet op voetbal zit, snap je dat misschien niet."

Naast Lukaku kreeg ook middenvelder Ross Barkley kritiek te verduren. Ook daar heeft Koeman weinig begrip voor. "Ross speelde op een iets andere positie dan dat hij gewend is. Hij verloor inderdaad een aantal ballen op het middenveld en hij had een beetje sneller moeten spelen en minder met de bal moeten dribbelen. Maar het is niet eerlijk om er één of twee spelers uit te pikken."