Update: Club Brugge bevestigt transfer pas vertrokken Ajacied: Grote stap

Update: Club Brugge bevestigt transfer pas vertrokken Ajacied: "Grote stap"

04-04-2017 18:43
31

Club Brugge gaat een dezer dagen de transfer van Elton Acolatse afronden. De 21-jarige Nederlander tekent een verbintenis tot medio 2021 bij de Belgische topclub.

De Amsterdammer vertrok een jaar geleden bij Ajax en is bij Westerlo uitgegroeid tot een van de smaakmakers in de Jupiler Pro League. In 23 wedstrijden kwam de vleugelspits tot zes doelpunten. Club Brugge durft het met hem aan, zeker nu Acolarse transfervrij bij Westerlo mag vertrekken na de degradatie van de club.

Acolatse kwam bij Ajax nooit tot een debuut, wel maakte hij twee seizoenen deel uit van Jong Ajax in de Jupiler League. Hij kwam tot in totaal 72 wedstrijden voor de beloftenploeg. Bij Club Brugge is hij de beoogde opvolger van José Izquierdo. De Colombiaan staat op het punt van vertrekken bij de club waar ook Nederlanders Ruud Vormer, Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil onder contract staan.

Update 18.43 uur: Forza Sports Group, het management van Acolatse, heeft dinsdag bevestigd dat de aanvaller een contract bij Club Brugge heeft getekend. "Ik ben erg blij met deze grote stap in mijn carrière. Ik heb hard gewerkt en zal er alles aan doen om mijn verblijf bij deze prachtige club een groot succes te maken", aldus de oud-Ajacied tegenover Forza Sports Group.