'Van Bronckhorst schuift twee spelers een linie terug en laat Elia starten'

'Van Bronckhorst schuift twee spelers een linie terug en laat Elia starten'

05-04-2017 08:18
5

Mocht Nicolai Jörgensen niet op tijd fit zijn voor het duel van Feyenoord met Go Ahead Eagles, dan heeft trainer Giovanni van Bronckhorst zijn keuze voor de spitspositie al gemaakt. Niet Dirk Kuyt maar Michiel Kramer begint dan in de basis als spits.

"Michiel werkt al een tijdje heel hard, hij viel tegen Ajax goed in en maakte een goed doelpunt", laat de oefenmeester weten in het Algemeen Dagblad. "Dirk Kuyt zou ook een optie kunnen zijn als spits, maar als Jörgensen niet speelt, kies ik voor Kramer." Jörgensen leek aanvankelijk nog een paar weken buitenspel te staan, maar het blijkt niet te gaan om een hamstringblessure maar om een knellende zenuw. Daardoor kan hij woensdag mogelijk toch spelen.

Eljero Elia keert na zijn blessure en plek op de bank in de Klassieker terug in de basis. Daardoor zakt Jens Toornstra terug naar het middenveld en verdwijnt Bart Nieuwkoop van het middenveld. Hij vervangt de geblesseerde Rick Karsdorp als rechtsback. 

De vermoedelijke opstelling volgens het AD: Jones; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Kuyt, Toornstra; Berghuis, Jörgensen of Kramer en Elia.