De Leeuw moet wennen in VS: 'Terwijl je aan het douchen bent'

De Leeuw moet wennen in VS: 'Terwijl je aan het douchen bent'

Gepubliceerd: woensdag 5 april 2017 om 17:34wo 05-04-2017 om 17:34

Michael de Leeuw kijkt zo nu en dan zijn ogen uit in de Verenigde Staten. De voormalig aanvaller van FC Groningen moest bij zijn club Chicago Fire bijvoorbeeld flink wennen aan het feit dat journalisten toegang krijgen tot de kleedkamer. 

Bij ploegen uit de Major League Soccer is het gebruikelijk dat journalisten twintig minuten na een wedstrijd toegang krijgen tot de kleedkamer. "Ik ben er nu wel aan gewend, maar in het begin vond ik het ook wel een beetje apart. Die journalisten zo in de kleedkamer, terwijl je nog aan het douchen bent", zegt De Leeuw tegen FC Groningen TV.

Zijn teamgenoot Johan Kappelhof vond het ook maar gek. "Ja, het schijnt in Amerika erg normaal te zijn. Maar je went er zo aan."

Ook vóór een wedstrijd krijgen spelers te maken met journalisten. "Ze kunnen je vlak voor de wedstrijd interviewen, maar ook nog in de rust. Als je bijvoorbeeld twee keer hebt gescoord in de eerste helft vragen ze je even snel een minuutje wat. Maar dat rouleren ze wel met andere interviews." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws