Ruiter, Leerdam, Trybull en Falkenburg: gratis af te halen

Barazite, Falkenburg, Leerdam en vele anderen: gratis af te halen

Barazite, Falkenburg, Leerdam en vele anderen: gratis af te halen

07-04-2017 10:00
14

Op de deurmatten van tal van voetballers uit de Eredivisie en de Jupiler League viel eind maart een brief met daarin de mededeling dat hun aflopende contract (vooralsnog) níet verlengd wordt. Er zijn ook veel spelers die zélf besloten om hun transfervrije status uit te buiten. Heracles Almelo-captain Thomas Bruns bijvoorbeeld. Hij kiest voor Vitesse of FC Utrecht, zo maakte hij deze week bekend. Van alle spelers die gratis zijn op te pikken, stelde VoetbalPrimeur een aardige selectie samen. Wie is voor jouw club een uitstekende aanwinst? 

Robbin Ruiter (FC Utrecht, 30)
Speelt bij FC Utrecht al een paar maanden niet nadat hij eind 2016 een sleutelbeenbreuk en een hersenschudding had opgelopen. Leek afgelopen zomer naar AZ te verkassen. 

Erwin Mulder (sc Heerenveen, 28)
Wil na twee jaar Friesland een nieuw avontuur aangaan. De captain van sc Heerenveen lijkt te azen op een club in het buitenland. 

Dirk Marcellis (PEC Zwolle, 28)
Speelde tussen 2008 en 2010 drie interlands. Via PSV, AZ en NAC Breda belandde Marcellis bij PEC Zwolle. Een gewaardeerde kracht. 

https://gyazo.com/06f656a0056f2e342b58b3b39ed0b31f

Kelvin Leerdam (Vitesse, 26)
Scoort makkelijk en kan op meerdere posities uit de voeten. Vitesse wil graag verder met Leerdam, maar de verdediger zelf lijkt toe aan een nieuwe uitdaging. 

Wilfried Kanon (ADO Den Haag, 23)
International van Ivoorkust. Heeft geen Europees paspoort en is daarom onbetaalbaar voor ADO Den Haag. Diverse clubs uit Frankrijk zouden Kanon op de korrel hebben. 

Mattias Johansson (AZ, 25)
De Zweedse rechtsback heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar een grote Europese competitie. Johansson is sinds 2012 een gewaardeerde kracht in de achterhoede van AZ. 

Dico Koppers (Willem II, 25)
Koppers doorliep de jeugdopleiding van Ajax, speelde twee jaar voor FC Twente en lijkt nu aan zijn laatste weken in dienst van Willem II bezig. Dit jaar maakte de linksback annex linkshalf zijn eerste doelpunten in het betaald voetbal. 

Nacer Barazite (FC Utrecht, 26)
In welk land gaat Barazite komend seizoen aan de slag? De aanvaller van FC Utrecht speelde eerder in Engeland, Oostenrijk en Frankrijk. Zijn werkgever hoopt de stilist overigens nog te kunnen overtuigen van een langer verblijf in stadion Galgenwaard. 

https://gyazo.com/38170215159602b0e093e0d45096a3f4

Tom Trybull (ADO Den Haag, 24)
Trybull leverde in de zomer zijn contract bij Greuther Fürth omdat hij dolgraag wilde voetballen. In Den Haag heeft de Duitse middenvelder zijn kans gepakt. Diverse clubs uit de Serie A zouden inmiddels op hem azen. 

Erik Falkenburg (Willem II, 28)
In Nederland speelde Falkenburg al voor Sparta, AZ, NEC, Go Ahead Eagles, NAC Breda en Willem II. Nu kan de goaltjesdief kiezen: óf bij Willem II blijven óf - voor de eerste keer in zijn loopbaan - voor een buitenlandse avontuur gaan. 

Thulani Serero (Ajax, 26)
Serero weet al sinds afgelopen zomer dat zijn rol bij Ajax volledig is uitgespeeld. De Zuid-Afrikaanse speelde geen minuut onder Peter Bosz en zal dat ook niet meer doen. In de winterstop viel een transfer in het water. Nu kan Serero zijn transfervrije status uitbuiten. 

Danny Holla (PEC Zwolle, 29)
PEC Zwolle is nog met Holla in gesprek over een nieuwe verbintenis. De routinier gaf onlangs aan dat hij het naar zijn zin heeft in Overijssel, maar ook een tweede poging in het buitenland klinkt verleidelijk. Holla mislukte volledig bij Brighton & Hove Albion (2014-2016). 

Nigel Hasselbaink (Excelsior, 26)
Doet het dit seizoen heel aardig bij Excelsior. Scoorde zes keer en leverde ook zes assists af. In de komende weken moet Hasselbaink er voor zorgen dat zijn Rotterdamse werkgever niet naar de Jupiler League afdaalt. Daarna kan hij zelf aan een nieuw avontuur beginnen. 

https://gyazo.com/da9f8b7c963c0752e223f92d2a15793d

Jonathan Opoku (VVV-Venlo, 26)
Eén van de smaakmaker van VVV-Venlo, dat afkoerst op promotie. Gaat de technisch begaafde aanvaller, die dit seizoen tien keer scoord, mét de Limburgers de Eredivisie in of weet een andere club hem te verleiden? 

Gervane Kastaneer (ADO Den Haag, 20)
In januari was er sprake van een heuse Kastaneer-soap in Den Haag. Wél naar FSV Mainz, níet naar FSV Mainz... Uiteindelijk viel de transfer van de aanvaller in het water vanwege een oogblessure. Nu het contract van Kastaneer afloopt, kan ADO in ieder geval fluiten naar een vergoeding. 

Piotr Parzyszek (De Graafschap, 23)
De Poolse topscorer van De Graafschap (21 treffers) mislukte een paar seizoenen terug volledig bij Charlton Athletic. Bij het Belgische Sint-Truiden deed-ie het wél goed. Buiten Doetinchem is het maar de vraag of Parzyszek slaagt. Toch wil hij het komende zomer weer ergens anders gaan proberen. 

Luciano Slagveer (sc Heerenveen, 23)
Slagveer kreeg onlangs van Heerenveen te horen dat hij moet vertrekken uit Friesland. De vleugelaanvaller speelde bijna honderd officiële duels (negentien treffers) voor zijn werkgever. Willem II en Roda JC schijnen belangstelling te hebben voor Slagveer. 

Meer spelers met een aflopend contract: Kostas Lamprou (Willem II), Sonny Stevens, Nick Marsman (beiden FC Twente), Brad Jones (Feyenoord), Lucas Bijker (sc Heerenveen), Pele van Anholt, Dries Wuytens (beiden Willem II), Arnold Kruiswijk (Vitesse), Tim Breukers (Heracles Almelo), Luigi Bruins (Excelsior), Hedwiges Maduro (FC Groningen), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles), Guyon Fernandez (ADO Den Haag) en Mathias Pogba (Sparta)