AZ is niet tevreden: Wij zullen met hem meedenken over een vertrek

AZ is niet tevreden: "Wij zullen met hem meedenken over een vertrek"

07-04-2017 07:29
8

Sergio Rochet kan op zoek gaan naar een nieuwe werkgever. AZ is niet tevreden over de 24-jarige sluitpost en gaat voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe eerste man onder de Alkmaarse lat.

"Sergio heeft nog een contract voor een jaar, maar wij zullen met hem meedenken over een vertrek", laat directeur voetbalzaken Max Huiberts weten in gesprek met De Telegraaf. Voor komend seizoen staat Racing Genk-keeper Marco Bizot bovenaan het verlanglijstje van AZ, meldt de ochtendkrant. Rochet was ruim een jaar eerste doelman in Alkmaar, totdat Tim Krul werd gehuurd van Newcastle United. Daardoor is zijn rol uitgespeeld.

AZ heeft de 21-jarige Nick Olij, een keeper uit de eigen jeugdopleiding, een contractaanbieding gedaan. Komend seizoen gaat hij bij Jong AZ keepen in de Jupiler League, met de mogelijkheid om daarna door te groeien naar de hoofdmacht. Routinier Gino Coutinho (34) is in afwachting van een nieuwe aanbieding van AZ. De club heeft hem op het oog als nieuwe tweede doelman. Dat was hij ook voor Krul werd gehaald.