'Opluchting in Londen: Real en Manchester City zien af van smaakmaker Spurs'

'Opluchting in Londen: Real en Manchester City zien af van smaakmaker Spurs'

07-04-2017 09:32
6

Tottenham Hotspur is ervan overtuigd dat Dele Alli ook volgend seizoen bij de club speelt. De twintigjarige middenvelder tekende onlangs een nieuw contract op White Hart Lane, maar weet de gehele internationale top achter zich aan.

Dat meldt The Daily Mail. Met name Real Madrid en Manchester City leken concrete interesse te hebben voor de Engelsman, die opnieuw indruk maakt in de Premier League. In 29 competitiewedstrijden scoorde Alli al vijftien keer en was hij nog eens goed voor vijf assists. Desondanks lijkt de Spurs zich geen zorgen te hoeven maken over een vertrek van het toptalent.

Real Madrid wil een grote aankoop doen deze zomer, maar denkt daarbij eerder aan Eden Hazard van Chelsea. Tegelijkertijd speurt Manchester City-manager Pep Guardiola vooral op andere posities naar versterkingen. Het is bovendien de vraag of Tottenham open had gestaan voor een transfer van Alli naar een Premier League-rivaal.

De Londense club is zelf in de markt voor Ben Gibson van Middlesbrough. Manager Mauricio Pochettino wil vaker in een 3-4-3 systeem aantreden en heeft daardoor behoefte aan een extra centrale verdediger.