Feyenoord sluit vierjarig contract: 'Misschien wel beste deal van de club ooit'

Feyenoord sluit vierjarig contract: 'Misschien wel beste deal van de club ooit'

07-04-2017 14:49
14

Feyenoord heeft vrijdag zijn nieuwe hoofdpartner gepresenteerd. Groene energieleverancier Qurrent staat de komende vier jaar op het shirt van de Rotterdammers en dat is misschien wel een van de beste deals die de club ooit heeft gesloten.

Dat zegt commercieel directeur Wim Koevermans tegen RTV Rijnmond. "Het financiële aspect is natuurlijk belangrijk. Het is een fantastische overeenkomst, misschien wel de beste van de club", aldus Koevermans. "Vier jaar is voor ons ontzettend belangrijk. Daar kunnen we de komende jaren weer op bouwen."

Feyenoord noemt Qurrent bewust een hoofdpartner, niet een hoofdsponsor. "We hebben het liever over een partnerschap in plaats van een sponsorschap. Dat betekent dat je echt samenwerkt", aldus Koevermans, die ruim een jaar gezocht heeft naar een nieuwe hoofdsponsor. Nu is dat nog Opel. "Er zijn veel bedrijven waar we meerdere gesprekken mee hebben gehad. Het is met Qurrent vanaf eind februari snel gegaan. We zijn twaalf, dertien maanden op zoek geweest naar een nieuwe hoofdpartner. Een intensieve zoektocht, maar we zijn heel voldaan."

Qurrent gaat ook de Kuip en Varkenoord van groene energie voorzien. "We gaan ook meedenken over de ontwikkeling van het nieuwe trainingscomplex", aldus het bedrijf, dat al drie jaar op rij tot groenste energieleverancier van Nederland is uitgeroepen.