Verblijf Van der Vaart geen succes: 'Hadden verwacht meer van hem te zien'

Verblijf Van der Vaart geen succes: 'Hadden verwacht meer van hem te zien'

08-04-2017 12:19
23

Het verblijf van Rafael van der Vaart bij FC Midtjylland is tot dusver geen onverdeeld succes gebleken. De middenvelder komt amper aan spelen toe in Denemarken, maar toch is de club positief over zijn speler.

Van der Vaart kwam in de eerste seizoenshelft nog twaalf keer in actie voor Midtjylland, maar speelde op 11 december zijn laatste duel. "We hadden verwacht dat we meer van hem zouden gaan zien in de lente, maar dit is een ingecalculeerd risico dat we hebben genomen", aldus directeur Claus Steinlein in gesprek met Jyllands Posten. "Een speler van zijn leeftijd loopt nu eenmaal het risico niet al te veel speelminuten te maken, zeker omdat hij voor zijn komst er ook al lang uit was."

Steinlein laat weten dat het contract van Van der Vaart nog een jaar doorloopt en dat van een vroegtijdig afscheid voorlopig geen sprake is. Bovendien is de aanwezigheid van de middenvelder belangrijk in de kleedkamer. "Als een Real Madrid-ster zich ontfermt over onze jonge spelers, geeft dat hen het geloof dat zij kunnen bereiken wat hij heeft bereikt. Zij durven daardoor ook te dromen."