Stam ziet Reading worden afgeslacht door het Norwich City van Dijks

08-04-2017 18:24
1

Manager Jaap Stam heeft zaterdag in het Championship een keiharde dreun te verwerken gekregen met Reading. The Royans stonden bij rust al met 6-1 achter tegen het Norwich City van basisspeler Mitchell Dijks. Het werd uiteindelijk 7-1.

Stam trad tegen Norwich zonder Joey van den Berg, Roy Beerens en Danzell Gravenberch aan in de basis. Alleen laatstgenoemde mocht nog tien minuten meedoen. Het ging voor Reading al snel mis op Carrow Road. Nélson Oliveira verzilverde in de derde minuut een strafschop. Dat bleek de aftrap voor een desastreuze middag voor Reading.

Binnen 35 minuten stond het 5-0. De equipe van Stam deed daarna eindelijk iets terug via Yann Kermorgant, maar Norwich sloeg direct hard terug door op 6-1 te komen. Een monsterzege lonkte voor de thuisploeg, maar in de tweede helft namen The Canaries gas terug. Tien minuten voor tijd kreeg Dijks een kans, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

Het slotakkoord kwam uiteindelijk op naam van Cameron Jermone, die de eindstand bepaalde op 7-1. Ondanks de nederlaag staat Stam nog altijd vierde met Reading, maar Leeds United en Fulham kunnen dichterbij komen. De nummer één en twee promoveren rechtstreeks, de nummer drie tot en met zeven spelen play-offs om één ticket.