'Mourinho plant opvallende coup voor Arsenal-ster ondanks eerdere botsing'

'Mourinho plant opvallende coup voor Arsenal-ster ondanks eerdere botsing'

09-04-2017 09:43
6

José Mourinho beraamt een plan om Mesut Özil naar Manchester United te halen, zo meldt The Daily Mirror. De Portugese manager wil profiteren van de moeizame contractonderhandelingen van de 28-jarige Duitser met rivaal Arsenal.

Özil is al maanden in gesprek met de Londense club om zijn medio 2018 aflopende verbintenis te verlengen. Hoewel de spelmaker eerder zei dat zijn beslissing niet samenhangt met de toekomst van manager Arsène Wenger, is er nog altijd geen witte rook. Zijn toekomst in het Emirates Stadium is dan ook voer voor speculatie.

Volgens The Daily Mirror heeft ook Manchester United zich bij de geïnteresseerden gevoegd. De interesse van Mourinho is opvallend. De twee werkten eerder samen bij Real Madrid en kwamen daar hard in botsing. De Portugees zag Özil vervolgens in de zomer van 2013 naar Arsenal vertrekken, al zou de flamboyante trainer daar destijds fel op tegen zijn geweest.

Mourinho is nog altijd een bewonderaar van Özil en denkt op Old Trafford het beste uit hem te kunnen halen. De overstap leidt waarschijnlijk wel tot woedende reacties bij de Arsenal-fans, die in 2012 nog Robin van Persie bij de grote rivaal zagen tekenen.