'Complete Premier League-top én Koeman azen op 'teen ace' van Ajax'

'Complete Premier League-top én Koeman azen op 'teen ace' van Ajax'

09-04-2017 15:34
4

Matthijs de Ligt heeft zich in de kijker gespeeld van de Premier League-top. Ook het Everton van Ronald Koeman houdt de tiener van Ajax in de gaten.

Dat meldt The Sunday People. De Ligt, die door de Britse krant een 'teen ace' wordt genoemd, beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Ajax, wat hem ook al een geruchtmakend debuut in het Nederlands elftal opleverde. Zaterdagavond speelde de pas achttienjarige verdediger als basisspeler een helft tegen NEC.

Wedden

Meer odds

Het leidt ertoe dat de boulevardmedia in Engeland wakker zijn. De Ligt staat in de belangstelling van naar verluidt 'talloze' Premier League-clubs, waaronder Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham Hotspur en Premier League-koploper Chelsea. Koeman, manager van Everton, zou bovendien een groot fan zijn van de talentvolle Ajacied.

Heel kansrijk zijn de Premier League-clubs op dit moment niet. De Ligt heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij lang bij Ajax wil blijven. "Ik krijg nog steeds wel eens telefoontjes. Vooral uit het buitenland", zei hij onlangs tegen 1900 Magazine.