VP's Elftal van de Week: Ajax-aanval, PSV-middenveld en toplesje invallen

VP's Elftal van de Week: Ajax-aanval, PSV-middenveld en toplesje invallen

10-04-2017 10:00
14

Het verschil tussen Ajax en koploper Feyenoord is in speelronde 30 geslonken naar één punt. De Rotterdammers zijn ondanks het puntenverlies tegen PEC Zwolle wel vertegenwoordigd in VP's Elftal van de Week, maar Ajax en PSV zijn hofleverancier.

Benjamin van Leer (Roda JC)
Stopte drie van de laatste dertien penalty's; dan mag je jezelf een specialist noemen. Door de gekeerde pingel nam Roda JC een belangrijk punt mee uit Alkmaar (1-1).

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Een etentje bij een tweesterrenrestaurant won hij niet, maar Van Polen kan met een goed gevoel terugkijken op het gelijkspel tegen Feyenoord. Speelde sterk en maakte de 2-0.

Jordy de Wijs (Excelsior)
De PSV-huurling scoorde uitstekende cijfers tegen Sparta: negen luchtduels gewonnen, twee succesvolle tackles, vier intercepties en 23 (!) ballen weggewerkt. Erg knap.

Dion Malone (ADO Den Haag)
Keerde in februari terug van lang blessureleed en is niet meer weg te denken uit de basiself van ADO. Scoorde twee keer om de Haagse droomweek af te sluiten met een 4-3 zege.

Andres Guardado (PSV)
De kritiek zwelt aan, zeker door zijn kostbare balverlies tegen FC Twente. Tegen Willem II stond hij er echter weer. Guardado nam PSV met drie assists en een doelpunt bij de hand.

Marco van Ginkel (PSV)
Cijfermatig zit het net als vorig jaar snor bij Van Ginkel. De Chelsea-huurling was sinds zijn komst betrokken bij negen doelpunten in twaalf Eredivisie-duels (zeven goals, twee assists).

Nacer Barazite (FC Utrecht)
Kan na zijn voetbalcarrière aan de slag als vakdocent invallen. Barazite kwam na een uur in het veld en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Utrecht met 3-0 won van FC Twente.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Feyenoord morste in Zwolle twee punten, maar zonder Berghuis had de schade nog groter kunnen zijn. De aanvaller had een goede middag en maakte twee doelpunten.

David Neres (Ajax)
Voor de eerste keer in VP's Elftal van de Week. Neres mocht in de basis beginnen van Bosz en beschaamde het vertrouwen niet. Waande zich vooral in de eerste helft in een speeltuin.

Bertrand Traoré (Ajax)
De kritiek is nooit ver weg bij Traoré, maar feit blijft dat hij geweldig kan voetballen. Tegen NEC lukte het afronden ook nog. Scoorde twee keer in de 5-1 overwinning.

Rick van Wolfswinkel (Vitesse)
'Hattricky' staat door zijn drie doelpunten tegen sc Heerenveen op achttien Eredivisie-doelpunten. Doet precies waarvoor hij terugkeerde op bekende grond: scoren.