Van Boekel voelt 'onmacht': Het is wat dat betreft een raar seizoen

Van Boekel voelt 'onmacht': "Het is wat dat betreft een raar seizoen"

09-04-2017 19:34
21

PSV won zondag met 5-0 van Willem II, maar de Tilburgers hadden na afloop recht zich bestolen te voelen. De arbitrage zag een zuiver doelpunt van Thom Haye over het hoofd. Pol van Boekel baalt ervan.

Haye dacht Willem II met een zondagsschot op voorsprong te zetten in Eindhoven, maar de grensrechter zag niet dat de bal via de onderkant van de lat achter de doellijn belandde. "We hadden veel gehad aan een videoscheidsrechter, ja", aldus scheidsrechter Van Boekel tegen FOX Sports.

"Het is gewoon frustrerend. Het is voor ons onmogelijk te zien", vervolgt hij. "Het is voor iedereen balen dat een doelpunt niet goedgekeurd wordt, terwijl dat wel had gemoeten. De trainers begrijpen het allemaal, maar het is erg sneu."

"Het gebeurt in een paar tienden van een seconde. Je kunt niet zien waar de bal terechtkomt. Onmogelijk", aldus Van Boekel, die het idee heeft dat het dit seizoen abnormaal vaak raak is. "Het is wat dat betreft een raar seizoen, want het gebeurt vaker dan normaal. Het lijkt wel alsof het zo moet. Het is gewoon onmacht."