Bailey door het stof na uitlachen boze bokskampioen: Ik heb een fout gemaakt

Bailey door het stof na uitlachen boze bokskampioen: "Ik heb een fout gemaakt"

10-04-2017 13:36
5

Leon Bailey was onlangs negatief in het nieuws in België en Duitsland door een filmpje op Snapchat waarin hij een bokskampioen uitlachte in de sportschool. Het voormalig Ajax-target, nu spelend voor Bayer Leverkusen, maakte hem in een video belachelijk en werd uiteindelijk door een bijzonder boze boxer daarmee geconfronteerd (zie onderstaand filmpje).

Bailey geeft een interview over het voorval in het Duitse blad BILD. "Dat zal zeker niet meer gebeuren. Ik heb een fout gemaakt, ja. Maar niemand is perfect. Als ik de tijd terug kon draaien had ik het gedaan. Dan was dat niet gebeurd."

Bailey werd ook door zijn ploeg Leverkusen op het matje geroepen, maar dat had een andere reden. Hij zat liever op een terrasje dan dat hij in Duitsland bleef om zijn ploeggenoten aan te moedigen. "Wat gebeurd is, is gebeurd. Het spijt me, en ik kan u zeggen: dit zal me zeker nooit meer gebeuren. Ik weet dat ik jong ben en dat ik nog veel moet leren."

Met zijn voetbalcarrière gaat het ondertussen iets beter. Aanvankelijk haalde Bailey amper de selectie van Leverkusen, maar tegen RB Leipzig (1-0 verlies) mocht hij een helft spelen.