'Stoelendans in Eindhoven: sc Heerenveen lonkt naar bankzitter'

'Stoelendans in Eindhoven: sc Heerenveen lonkt naar bankzitter'

11-04-2017 07:35
17

Luuk Koopmans hoopt binnenkort te vernemen wat PSV voor plannen met hem heeft. Meerdere PSV-keepers lijken in de zomer te verkassen - en dus kan er voor Koopmans zomaar een plekje vrijkomen in de eerste selectie.

Omroep Brabant heeft in de wandelgangen vernomen dat sc Heerenveen belangstelling heeft voor Remko Pasveer (foto). In Friesland moet de routinier de opvolger worden van Erwin Mulder. Pasveer (33) is al een paar jaar reservekeeper van PSV, achter Jeroen Zoet. Laatstgenoemde lijkt in de zomer te mikken op een transfer naar een buitenlandse competitie. Hidde Jurjus, derde doelman in het Philips Stadion, wordt mogelijk verhuurd. 

"We maken eerst het jaar goed af en daarna zal ongetwijfeld snel duidelijk worden hoe het verder gaat", zegt Koopmans daar zelf over. "Of ik hier blijf, of verhuurd word. Maar daar kan ik nu nog niks over zeggen." Koopmans was tussen 2012 en 2015 keeper van FC Oss. In 2015 verkaste hij naar PSV. Maandagavond stond hij onder de lat bij Jong PSV, dat met 2-0 van FC Volendam won.