Ajax-steunpilaar: 'Ik wil nog van grote waarde zijn voor ik de volgende stap maak'

Ajax-steunpilaar: 'Ik wil nog van grote waarde zijn voor ik de volgende stap maak'

12-04-2017 07:23
32

Davinson Sanchez toont zich in zijn eerste seizoen bij Ajax direct een steunpilaar. De twintigjarige Colombiaan voelt zich op zijn plek in Amsterdam, maar het is de vraag hoe lang het duurt voor hij de volgende stap in zijn carrière zet.

"Bij Zuid-Amerikanen leeft vooral de angst voor het weer. De kou, dat is echt een item", zegt Sanchez over zijn eerste maanden bij Ajax tegen Voetbal International. "Iets als sneeuw, dat zag ik hier laatst voor de eerste keer in mijn leven. De foto's en filmpjes die ik daarvan doorstuurde naar Colombia zorgden voor veel reacties. Daar kan niemand zich er een goede voorstelling van maken."

"Gelukkig wordt het nu warmer in Nederland en gaat het leven zich steeds meer buiten afspelen. Daar voel ik mezelf ook het prettigst bij", vervolgt de centrale verdediger, die Ajax als het beginpunt ziet van een mooie loopbaan in Europa. "Ajax staat in Zuid-Amerika bekend als de poort naar een mooie carrière in Europa. Ik ben hier pas net, wil nog van grote waarde zijn voor de club, alvorens de volgende stap te maken."

Zijn naam zou al op het lijstje staan van FC Barcelona. "Tsja, Barcelona. Dat zo'n club met je in verband wordt gebracht, dat voelt als een grote eer", reageert Sanchez. "Toch houd ik me er verder totaal niet mee bezig. Ajax staat voorop, helemaal in deze drukke weken. We zijn nog in twee competities actief en daarin wil ik prijzen winnen."