'Elia overweegt buitenlands avontuur; Feyenoord wijst flop en linksback de deur'

'Elia overweegt buitenlands avontuur; Feyenoord wijst flop en linksback de deur'

13-04-2017 07:16
59

Het is geen uitgemaakte zaak dat Eljero Elia zijn handtekening zet onder een nieuw contract bij Feyenoord. Mogelijk wil de dertigjarige vleugelspeler nog één keer een buitenlands avontuur aangaan.

Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag. Elia ligt nog tot medio 2018 vast in De Kuip. Feyenoord nam hem in de zomer van 2015 transfervrij over van Werder Bremen. De rappe aanvaller heeft zich ontpopt tot een belangrijke schakel in de equipe van coach Giovanni van Bronckhorst, waarmee hij vorig seizoen de KNVB Beker won en nu aan kop gaat in de Eredivisie.

Ook de toekomst van Steven Berghuis is nog onduidelijk. De huurling van Watford liet een fors bedrag aan salaris vallen om naar Rotterdam te kunnen. De kans is groot dat hij terugkeert naar Engeland. Daarnaast moet Feyenoord een beslissing nemen over Brad Jones. De 35-jarige doelman wil zijn aflopende contract verlengen, maar de club beschikt ook nog over Kenneth Vermeer.

Van een aantal spelers wil Feyenoord afscheid nemen. Marko Vejinovic en Lucas Woudenberg komen in aanmerking voor een vertrek. Derde keeper Pär Hansson is straks transfervrij. De Rotterdammers zijn ook bezig enkele contracten te verlengen, waaronder die van Rick Karsdorp en Tonny Vilhena.