Dortmund hekelt op eigen houtje handelende UEFA: 'Alsof een blik bier is gegooid'

Dortmund hekelt op eigen houtje handelende UEFA: 'Alsof een blik bier is gegooid'

13-04-2017 09:46
26

De spelers van Borussia Dortmund snappen niet dat ze woensdag alsnog in actie moesten komen in de kwartfinale van de Champions League. Amper 24 uur na de aanslag op de spelersbus, werd met 2-3 verloren van AS Monaco.

"We zijn geen dieren, maar mensen met familie en kinderen", reageert de Griekse verdediger Sokratis Papastathopoulos in Duitse media. "In mijn hoofd was geen ruimte voor deze wedstrijd." Door de gebeurtenissen en de ingrijpende ervaring was Dortmund niet klaar voor deze wedstrijd, stellen de spelers. Na de wedstrijd stond een emotionele Nuri Sahin de pers al te woord.

Aanvoerder Marcel Schmelzer benadrukt dat hen niets is gevraagd na de aanslag. De UEFA besloot op eigen houtje de wedstrijd een dag te verplaatsen. "Ons is niets gevraagd. Terwijl het toch om ons gaat en niet om de mensen die in hun kantoor de beslissingen hebben genomen", aldus Schmelzer.

De Europese voetbalbond bestrijdt die lezing. Beide clubs zouden zijn geraadpleegd, maar ook Dortmund-trainer Thomas Tuchel leek daar na afloop van de wedstrijd niet van op de hoogte. "De UEFA heeft het incident behandeld alsof er een blik bier naar de bus is gegooid."