Tuchtcommissie schorst Manu, Eagles boos: 'Moet hij de arbiter dan te lijf gaan?'

Tuchtcommissie schorst Manu, Eagles boos: 'Moet hij de arbiter dan te lijf gaan?'

14-04-2017 09:05
41

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de schorsing van één duel voor Elvis Manu gehandhaafd. Dit tot onvrede van Go Ahead Eagles. De aanvaller kreeg vorig weekend in het thuisduel met Heracles Almelo (1-4) een veelbesproken rode kaart.

Manu werd al vroeg van het veld gestuurd na een vermeende handsbal. Hij voorkwam in de openingsfase bij een 0-0 stand dat een poging van Brandley Kuwas in het doel verdween. Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf hem een rode kaart, hoewel op tv-beelden van hands geen sprake lijkt.

Go Ahead Eagles rekende dan ook op vrijspraak, maar de aanklager deed een schikkingsvoorstel van één duel schorsing. Daar gaat de tuchtcommissie in mee. Voorzitter Edwin Lugt van de Deventenaren snapt er niets van. 'Aanklager KNVB stelde dat de rustige manier waarop Elvis na rood wegloopt aantoont dat hij erkent dat hij hands heeft gemaakt', steekt Lugt van wal op Twitter.

'Hoe verzin je het... Had hij de scheidsrechter dan te lijf moeten gaan? Wees blij dat hij zich beschaafd gedraagt', aldus de voorzitter. ' Straf van één wedstrijd schorsing blijft echter staan. Wat moeten we daar nu op/van zeggen…' Manu mist het treffen met Willem II zondag.