Revolutie op komst bij zwalkend Barcelona: deze namen moeten komen en gaan

Revolutie op komst bij zwalkend Barcelona: deze namen moeten komen en gaan

14-04-2017 12:30
20

Nachtmerrie. Schande. Totale Afgang. Internationale media maakten FC Barcelona deze week met de grond gelijk na de onthutsende 3-0 nederlaag bij Juventus in de kwartfinale van de Champions League. De regerend kampioen van Spanje is dit seizoen veel te vaak door het ijs gezakt en dus zou de clubleiding hebben besloten om in de zomer een grote schoonmaak te organiseren. Een frisse trainer en diverse aankopen moeten een nieuw tijdperk gaan inluiden. VoetbalPrimeur maakt de balans op. 

Richting de uitgang

In Turijn viel met name Jérémy Mathieu door de mand. De 33-jarige verdediger uit Frankrijk heeft simpelweg niet het niveau dat een grootmacht als Barcelona nastreeft. Mathieu kan in de zomer zo goed als zeker zijn koffers pakken. Ook Gerard Piqué staat op de nominatie om te verkassen. De stopper bezorgt de leiding van Barça regelmatig hoofdpijn met zijn gedrag en uitlatingen buiten het veld. Het beste lijkt eraf bij de verzadigde Piqué, die zes keer kampioen werd met zijn club en daarnaast al drie keer de Champions League veroverde. Tijd voor een transfer naar Engeland of Italië? 

De laatste jaren heeft Barça niet zo'n gelukkige hand bij het doen van aankopen. Afgelopen zomer werd er 35 miljoen betaald voor Valencia-middenvelder André Gomes, maar inmiddels zou Lionel Messi hoogstpersoonlijk hebben laten weten dat de Portugees níet goed genoeg is. Dat wordt dus exit Gomes, lijkt het.

Voor spits Paco Alcácer werd eveneens een dikke dertig miljoen overgemaakt naar Valencia. De 23-jarige international stond dit seizoen pas drie keer in de basis in de Primera Division. Barça zou bereid zijn om te cashen als een club zich voor Alcácer meldt. Van de aan AS Roma verhuurde miskoop Thomas Vermaelen wordt sowieso afscheid genomen. 

https://gyazo.com/0cd9b75f6ba517f4e91e0ab295aad886

Twijfelgevallen

Tijdens en na de wedstrijd in Turijn laaide de kritiek op Marc-André ter Stegen opnieuw op. De Duitse goalie, die dit seizoen de voorkeur krijgt boven Jasper Cillessen, weet zich zelden te onderscheiden en zijn meevoetballende kwaliteiten vallen bovendien vies tegen. Als Barça in de zomer inderdaad voor een complete make-over gaat, zou ook Ter Stegen weleens geslachtofferd kunnen worden. 

Javier Mascherano (32) doet dit seizoen weliswaar vrijwel wekelijks mee, maar Spaanse media schatten in dat Barcelona graag wil meewerken aan een transfer. Datzelfde geldt voor Arda Turan, die twee jaar geleden zo'n veertig miljoen euro kostte, maar sindsdien nooit écht is doorgebroken in Camp Nou.

Rond Ivan Rakitic gaat al een tijdje het gerucht dat hij komende zomer wil vertrekken uit Spanje. De international van Kroatië speelt bij Barça louter in dienst van het team en hij ziet bij andere Europese topclubs een grotere rol voor zichzelf weggelegd. Manchester City of Arsenal zouden de situatie van Rakitic op de voet volgen. 

https://gyazo.com/9729d0cd87a3ac6867bfd060a2db5f35

Bouwen aan een nieuwe Barça

Voordat Barcelona op jacht gaat naar versterkingen, zal het éérst een nieuwe trainer willen aanstellen. Luis Enrique kondigde eerder dit jaar aan dat hij het na drie seizoenen mooi vindt geweest. Zijn assistent, Juan Carlos Unzué, is volgens Spaanse media favoriet om hem op te volgen. Ook Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) en Oscar Garcia (Red Bull Salzburg) staan op de Barça-shortlist.

De komst van een nieuwe rechtsback heeft al een jaar prioriteit voor de club. Hector Bellerin is topkandidaat om naar Camp Nou te verkassen. De watervlugge vleugelverdediger van Arsenal heeft een verleden bij de Spaanse grootmacht. Joao Cancelo (Valencia) is een andere optie. 

Philippe Coutinho en Marco Verratti worden door Spaanse media genoemd als droomversterkingen voor het middenveld. De sterren van Liverpool en Paris Saint-Germain moeten Rakitic en Gomes doen vergeten. Jeugdexponent Gerard Deulofeu is in beeld om terug te keren naar Camp Nou. Dit seizoen wordt de vleugelaanvaller door Everton verhuurd aan AC Milan.