Groenendijk stelt clubicoon en routinier weer teleur: 'Gaat er heel goed mee om'

Groenendijk stelt clubicoon en routinier weer teleur: 'Gaat er heel goed mee om'

14-04-2017 13:20
6

De sfeer zit er goed in bij ADO Den Haag na drie opeenvolgende overwinningen. Trainer Fons Groenendijk beseft dat zijn ploeg het in eigen hand heeft, maar dat het doel nog niet is bereikt.

ADO staat met vier duels voor de boeg drie punten boven de degradatiestreep. Zaterdag komt PSV op bezoek. Groenendijk kan niet beschikken over de aan zijn kuit geblesseerde Danny Bakker. Dat is ook uit voorzorg met het oog op de wedstrijden die nog komen. "Want Danny is een belangrijke speler voor ons. We springen voorzichtig met hem om", zegt de coach tegen het Algemeen Dagblad.

Groenendijk heeft Donny Gorter aangewezen als vervanger van Bakker. "Een aanjager. Donny zullen we nodig hebben tegen PSV." Verder kent de opstelling van ADO geen wijzigingen, waardoor routiniers Tom Beugelsdijk en Ruben Schaken weer op de bank moeten plaatsnemen. "Iets waar ze overigens heel goed mee omgaan."

Groenendijk ziet dat zijn team steeds meer beseft dat het alles in eigen hand heeft om de nacompetitie te ontlopen. "Toen ik daarover begon toen ik net was aangesteld bleef het nog stil. Nu is het geloof er duidelijk wel."