'Atlético wil met clubicoon van Barcelona de jacht op Spaanse titel openen'

'Atlético wil met clubicoon van Barcelona de jacht op Spaanse titel openen'

14-04-2017 13:33
3

Cesc Fabregas staat mogelijk voor een opvallende terugkeer naar Spanje. Atlético Madrid wil de voormalig middenvelder van FC Barcelona inlijven, meldt Eurosport.

Bij Chelsea is Fabregas niet verzekerd van een basisplaats door de concurrentie van Nemanja Matic en N'Golo Kanté. Toch zou een overgang naar Atlético opvallend zijn. Fabregas doorliep een deel van de jeugdopleiding bij rivaal Barcelona en speelde na een periode bij Arsenal jaren in het shirt van de Catelaanse grootmacht.

De Madrilenen hopen evenwel op eenzelfde scenario als met David Villa. De aanvaller was in 2013 niet meer nodig in Camp Nou, maar leverde een belangrijke bijdrage aan het veroveren van de landstitel in het Estadio Vicente Calderon. Trainer Diego Simeone wil dat kunststukje nog één keer herhalen voordat hij de deur bij Atlético achter zich dicht trekt.

De komst van de 29-jarige Fabregas is wel afhankelijk van een transferban. Alleen als die wordt opgeheven kan Atlético zich roeren op de zomerse transfermarkt. Momenteel loopt een zaak daarover bij het sporttribunaal CAS.