Spanning en angst bij Sparta: Ik kreeg het idee dat we al dood en begraven waren

Spanning en angst bij Sparta: "Ik kreeg het idee dat we al dood en begraven waren"

14-04-2017 20:09
3

Sparta voelt steeds meer druk, nu de degradatiezorgen met de week toenemen. Volgens trainer Alex Pastoor zorgt met name de buitenwacht daarvoor.

"Wat je wel om je heen merkt is dat er wel heel veel spanning is en angst naar aanleiding van de uitslag van vorige week", zegt Pastoor tegen RTV Rijnmond. Sparta ging een week geleden onderuit tegen Excelsior. "Ik kreeg het idee dat we al dood en begraven waren. We staan nog altijd gelijk met Excelsior. De slotfase van de competitie is spannend, maar we hebben het lot in eigen hand."

De oefenmeester zegt dat in de groep voldoende vertrouwen zit. "Ik heb niet zo gek veel dingen anders gedaan. Je geeft elkaar wel wat handvatten waar we mee aan de slag kunnen. Want alles wat je bespreekt moet zich uiteindelijk vertalen in voetbalhandelingen. Afspraken nakomen bijvoorbeeld. Daar was wat extra aandacht voor. Maar ik wil dingen sowieso altijd verbeteren."

Sparta gaat zaterdag op bezoek bij Roda JC. De nummer zeventien heeft een punt minder dan de Rotterdammers, die vijftiende staan.