Woedende FC Twente-fans kondigen protest aan: 'Kortom: géén sfeer'

Woedende FC Twente-fans kondigen protest aan: 'Kortom: géén sfeer'

15-04-2017 16:32
42

Vak-P blijft zaterdagavond tijdens de eerste helft van het competitieduel tussen FC Twente en NEC leeg. Dat is aangekondigd op de Facebook-pagina van de supportersgroep. Vak-P protesteert daarmee tegen de politie-inval van vorige week. 

'Matchday! Vandaag leven we er alleen heel anders naar toe dan wij normaal zouden doen. Zoals jullie allemaal weten is dit de eerste wedstrijd na de politie-inval en de daaraan gerelateerde sluiting van ons supportershome', valt er te lezen in een statement.

'Vanavond willen wij de Gemeente Enschede, politie én de rest van NL laten zien, wat FC Twente zonder Vak-P betekent. Dit houdt het volgende in... De eerste 45 minuten zal de tribune van VAK-P LEEG blijven. Er zijn vanavond geen trommels, vlaggen of andere sfeer verhogende materialen aanwezig. Kortom: er wordt géén sfeer gemaakt in het stadion'

Vak-P vraagt medewerking van alle supporters om de actie kracht bij te zetten. Na de politie-inval op 6 april in het supportershome van de supportersgroep besloot de gemeente Enschede om hard in te grijpen.