'Chelsea en United denken aan zelfde doelman bij Real-transfer Courtois en De Gea'

'Chelsea en United denken aan zelfde doelman bij Real-transfer Courtois en De Gea'

16-04-2017 07:26
11

Joe Hart staat hoog op het lijstje van Manchester United en Chelsea. De bij Manchester City overbodige doelman geldt als belangrijke kandidaat bij een vertrek van David de Gea en Thibaut Courtois. Beiden staan in belangstelling van Real Madrid.

Bij een daadwerkelijk vertrek van één van beide keepers naar Madrid komt Hart in beeld, meldt The Daily Mail. Opvallend, want Pep Guardiola heeft hem bij Manchester City niet nodig. The Citizens verhuren de Engels international dit seizoen aan Torino.

Vanuit Turijn ontvangt Chelsea-manager Antonio Conte positieve berichten over Hart. Ook José Mourinho is liefhebber van de doelman, onder andere vanwege zijn coachende kwaliteiten. Hart, die bij City een contract tot medio 2019 heeft, moet ongeveer dertig miljoen euro kosten.

Een transfer van City naar United zou niet zo gevoelig zijn als die van Carlos Tevez in 2009, die de tegenovergestelde stap maakte. City-fans weten dat Hart niet het type doelman is die Guardola zoekt, ook hijzelf hengelt naar een vertrek.