'Recordbedrag van Real Madrid kan Spurs niet vermurwen: megacontract voor ster'

'Recordbedrag van Real Madrid kan Spurs niet vermurwen: megacontract voor ster'

16-04-2017 10:32
3

Er is Tottenham Hotspur veel aan gelegen om Dele Alli uit de grijpgrage handen van Real Madrid te houden. De Londense topclub wil de 21-jarige middenvelder een langdurig contract ter waarde van zo'n 47 miljoen euro voorschotelen.

Daarmee kan Alli zijn derde verbintenis tekenen in slechts zestien maanden tijd, meldt The Daily Mirror. De Engelsman zette in september nog zijn handtekening onder een deal die hem 65.000 euro per week oplevert tot medio 2022. Dat bedrag kan hij nu dus alweer verdubbelen. Het nieuwe contract moet een looptijd krijgen tot de zomer van 2023.

Spurs wil Alli belonen voor zijn indrukwekkende prestaties dit seizoen en hem in dezelfde salarisschaal plaatsen als topverdieners Harry Kane en Hugo Lloris. Alli was dit seizoen in 31 Premier League-optredens goed voor zestien goals en vijf assists. Hij heeft dan ook de interesse gewekt van onder meer Real Madrid. Dat is ook meteen de tweede reden dat zijn club hem langer wil binden.

De Madrilenen hebben naar verluidt liefst honderd miljoen euro over voor Alli. En ook FC Barcelona overweegt een vergelijkbaar bod uit te brengen. Hoewel dat een recordopbrengst zou betekenen voor Tottenham, is de club vastbesloten om Alli niet te laten gaan.