Ajax 'vernedert' vertrokken Deen: Ik trainde alleen met de fysiotherapeut

Ajax 'vernedert' vertrokken Deen: "Ik trainde alleen met de fysiotherapeut"

16-04-2017 14:58
18

Nicolai Boilesen kijkt nog één keer terug op zijn laatste periode bij Ajax. De 25-jarige Deen kwam het laatste jaar niet aan spelen toe door een dispuut met zijn Amsterdamse werkgever.

Boilesen weigerde in de ogen van het Ajax-bestuur zijn contract te verlengen, waardoor Frank de Boer zich genoodzaakt zag om de linksback te verbannen. Hij speelt inmiddels voor FC Kopenhagen. "Ik heb geen spijt van de dingen die ik heb gedaan", blikt Boilesen tegenover Ekstra Bladet. "Voetbal is een harde, koude, cynische wereld."

In zijn laatste contractjaar was Boilesen op weg naar het Italiaanse Genoa. Ajax was al akkoord met de transfersom. "Na een half uur bij Genoa kwam ik erachter dat ze zich helemaal niet in mij interesseerden. Het was niet oprecht. Erg vreemd. Ajax wilde geld hebben voor mij, maar ik wilde niet naar Genoa. Toen kwam ik bij de reserves terecht."

Boilesen voelde zich vernederd. "Als ze elf tegen elf wilden trainen en er raakte iemand geblesseerd, kozen ze nooit voor mij", zegt hij. "De club wilde extern rechtvaardigen dat ik was gebleven. Ik trainde alleen met de fysiotherapeut en speelde nooit meer een wedstrijd."