Bosz laat tiener debuteren: 'Ik dacht even dat het moeilijk zou worden'

Bosz laat tiener debuteren: 'Ik dacht even dat het moeilijk zou worden'

16-04-2017 20:35
15

Deyovaisio Zeefuik maakte zondagmiddag zijn debuut in Ajax 1 tijdens het thuisduel met sc Heerenveen (5-1 winst). Halverwege de tweede helft verving hij Nick Viergever. Zeefuik was na de stroeve start van Ajax bang dat hij geen speelminuten zou krijgen van trainer Peter Bosz. 

"Toen we 0-1 achter kwam dacht ik heel even dat het wel moeilijk zou worden om er in te komen, maar na de 2-1 begon het lekker te lopen. Na rust riep de trainer me bij hem en zei hij dat hij mij erin zou brengen", vertelde Zeefuik na de wedstrijd voor de camera van Ajax TV"Ik heb gewoon gedaan wat ik altijd doe: mijn man uitschakelen en helpen in de aanval."

"Het was heel mooi om met het eerste mee te spelen. Iedereen gunde me het ook en ondersteunde me. Dat soort spelers moet je om je heen hebben", vervolgde de negentienjarige back. Zeefuik is al tien jaar onderdeel van de Ajax-opleiding.

"Ik begon in de F1 en nu heb ik mijn debuut gemaakt in Ajax 1. Wat wil je nog meer als Ajax-talent eigenlijk? Ik kan ook niet stoppen met lachen. Nu komt het besef echt door. Net stonden al die fans om je heen, echt een mooi moment voor mij."