VP's Elftal van de Week: twee Ajacieden, drie Feyenoorders en goudhaan Ünal

VP's Elftal van de Week: twee Ajacieden, drie Feyenoorders en goudhaan Ünal

17-04-2017 10:00
12

Nog 270 minuten te spelen in de Eredivisie en in de top blijft het bloedstollend spannend. Koploper Feyenoord (2-0 vs. FC Utrecht) en nummer twee Ajax (5-1 vs. sc Heerenveen) boekten zeges en lijken tot de laatste snik aan elkaar gewaagd in de titelstrijd. Vijf spelers van die teams vinden we terug in VP's Elftal van de Week. FC Groningen levert twee namen. 

Sergio Padt (FC Groningen)
Zijn collega Mickey van der Hart had het een stuk drukker, maar op de momenten dat Padt in acties moest komen, deed de FC Groningen-goalie het prima tijdens het thuisduel met PEC Zwolle (5-1 winst). Alleen Nicolai Brock-Madsen slaagde erin om Padt te passeren. 

Ridgeciano Haps (AZ)
Heel AZ speelde vrijdagavond een uitmuntende wedstrijd in Almelo. Op links was Haps ouderwets op dreef. De vleugelverdediger deed in verdedigend opzicht niets fout en voorin zorgde hij met rushes en voorzetten voor de nodige dreiging. 

Matthijs de Ligt (Ajax)
Je zou bijna vergeten dat De Ligt pas zeventien is. Als de verdediger meespeelt in Ajax 1, lijkt het net alsof hij dat al jaren doet. Zijn dreiging bij corners en vrije trappen was al bekend, tegen Heerenveen bleek De Ligt ook van achteruit te kunnen opstomen. Op aangeven van Kasper Dolberg schoot hij de belangrijke 2-1 binnen. 

Eric Botteghin (Feyenoord)
Mocht Feyenoord dit seizoen inderdaad kampioen worden, dan is dat voor een groot deel te danken aan de zeer solide verdediging van de Rotterdammers. Zondagmiddag stond de achterhoede weer eens als een huis in De Kuip. Botteghin ging voorop in de strijd. 

Abdul Ajagun (Roda JC)
De kleinste speler van de Eredivisie liet zich gelden tijdens de cruciale degradatiekraker tegen Sparta. Roda won in Kerkrade met 3-1 en de 1 meter 70 kleine Ajagun scoorde tweemaal. De Nigeriaan was daarmee verantwoordelijk voor een driepunter die Roda uiteindelijk weleens in de Eredivisie kan houden. 

Hakim Ziyech (Ajax)
Afgelopen donderdag was-ie al geniaal tegen Schalke 04 en drie dagen later bleek de tank nog lang niet leeg te zijn bij Ziyech. De Marokkaanse spelmaker had alle touwtjes in handen tijdens het thuisduel met Heerenveen. Het ontbrak alleen aan een goal. Ziyech raakte onder meer de paal uit een vrije trap. 

Bryan Linssen (FC Groningen)
Het is bijna ongelooflijk, de vorm waarin Groningen-aanvaller Linssen verkeert. Zijn laatste zes wedstrijden leverden liefst acht doelpunten op. Alles wat Linssen aanraakt, verandert in goud. De kleine Limburger (1 meter 71) scoorde nota bene met een kopbal. 

Jens Toornstra (Feyenoord)
Nog zo'n speler met een statistiek die je twee keer moet lezen voordat je 'm kunt bevatten. Toornstra maakte dit seizoen veertien doelpunten en niet één daarvan viel buiten De Kuip. Zondagmiddag was het weer eens raak in Rotterdam-Zuid. Op schitterende wijze passeerde Toornstra Utrecht-goalie David Jensen. 

Nigel Hasselbaink (Excelsior)
Hasselbaink kent een prima seizoen en op zaterdagavond bewees de gedrongen aanvaller zijn waarde tijdens het thuisduel met Vitesse. Hij dartelde negentig minuten lang door de defensie van de gasten en schoot al vroeg in de wedstrijd de winnende treffer achter goalie Eloy Room. Resultaat: drie héle waardevolle punten voor zijn ploeg. 

Enes Ünal (FC Twente)
Tegen een armoedig NEC tekende Ünal zaterdagavond voor doelpunt nummer zestien en zeventien van het seizoen. De Turkse spits van FC Twente is een echte killer in het strafschopgebied. Een kans is bij hem bijna altijd raak. 

Eljero Elia (Feyenoord)
Zijn beslissende 2-0 in De Kuip was van grote schoonheid. Elia schudde FC Utrecht-back Giovanni Troupée van zich af en krulde met rechts héérlijk raak in de verre hoek. De 29-jarige dribbelaar speelt al weken met ontzettend veel venijn in zijn spel. Hij moet en zal kampioen worden met Feyenoord.