Toornstra krijgt voorkeur boven Kuyt: 'Zo vervelend voor zijn tegenstander'

Toornstra krijgt voorkeur boven Kuyt: 'Zo vervelend voor zijn tegenstander'

17-04-2017 07:03
6

Jens Toornstra maakte zondag weer eens indruk bij Feyenoord. De dynamische middenvelder maakte de belangrijke openingstreffer tegen FC Utrecht en speelde een sterke wedstrijd.

Van Hooijdonk is behoorlijk onder de indruk. "Hij viel enorm op vanwege zijn diepgang", zegt Van Hooijdonk bij NOS Studio Voetbal. "Hij is eigenlijk overal op het veld. Staat geen seconde stil. Dat is zo vervelend voor zijn tegenstander. Feyenoord maakte daar nog veel te weinig gebruik van."

Bert van Marwijk vult aan: "Dat is de kracht als je met zo'n nummer 10 speelt. Als Kuijt op 10 speelt, dan speel je met een tweede spits. Toornstra heeft het gevoel om elke keer op het juiste moment in de ruimtes te lopen", vindt de voormalig oefenmeester van Feyenoord. 

Ook bij Ajax is er een speler opgestaan. Justin Kluivert laat een onuitwisbare indruk achter, met name op Van Hooijdonk. "Donderdag was het prachtig om te zien. Ik schrijf het allemaal op het conto van één man: Justin Kluivert. Hij heeft de concurrentie aangescherpt. Ajax speelt met de bluf en de flair van Kluivert. Dat merk je in het stadion ook. Hij is de personificatie."