Stam stevent af op play-offs met Reading, mooi moment voor oud-PSV'er

Stam stevent af op play-offs met Reading, mooi moment voor oud-PSV'er

17-04-2017 18:18
29

Reading heeft de derde plaats ingenomen in het Championship door te winnen van Rotherham United. De equipe van manager Jaap Stap trok op eigen veld met 2-1 aan het langste eind

Reading moest door een vroege tegengoal in de achtervolging, maar het duurde lang voordat de gelijkmaker op het scorebord stond. Ondanks het overwicht viel de 1-1 pas in het laatste half uur. Lewis Grabban scoorde, waarna John Swift voor de bevrijdende 2-1 tekende. De ploeg van Stam stevent daardoor af op een ticket voor de play-offs. Roy Beerens had een basisplaats bij Reading, dat het vanwege blessures zonder Joey van den Berg en Danzell Gravenberch moest doen.

In de middenmoot van het Championship beleefde Florian Jozefzoon een uitstekende middag. De aanvaller, die in januari overkwam van PSV, maakte zijn eerste goal voor Brentford. Hij rondde af na een pass van Jota. Mede door een gemiste strafschop van diezelfde Jota, eindigde de wedstrijd tegen Barnsley uiteindelijk in 1-1.

Brighton & Hove Albion maakt komend seizoen voor het eerst zijn opwachting in de Premier League. De koploper klopte Wigan Athletic met 2-1 en kan alleen in theorie nog achterhaald worden door Huddersfield Town, dat dan zijn laatste vijf wedstrijden moet winnen en een ongekend aantal doelpunten moet maken.