Schöne: Ik was even bang dat ik voorlopig op de tribune kon blijven zitten

Schöne: "Ik was even bang dat ik voorlopig op de tribune kon blijven zitten"

18-04-2017 07:45
25

Voldaan keek de geschorste Lasse Schöne donderdag naar Ajax - Schalke 04 (2-0). Al bezorgde de aanloop naar het Europa League-duel wel voor zenuwen bij de dertigjarige Deen.

"Het meest zenuwachtig was ik tijdens de rit hiernaartoe", zegt Schöne tegen Trouw. "Ik was niet te genieten. Omdat ik dit soort situaties nu eenmaal niet gewend ben. Later ging het beter."

Ajax maakte tegen Schalke veel indruk, ook op Schöne. "Als het spel continu op en neer was gegolfd, zou ik mezelf op zitten vreten op m'n stoeltje. Maar nu was het anders. Die Duitsers kwamen amper over de middenlijn, al na een kwartier zat ik er ontspannen bij, zo goed was het. Ik was even bang dat ik voorlopig op de tribune kon blijven zitten, haha."

De Amsterdammers wedden dit seizoen nog op twee paarden. "We gaan voor het kampioenschap én voor de Europa League. Twee prijzen winnen zou toch fantastisch zijn. Natuurlijk weten we dat het niet eenvoudig zal zijn, maar als je van tevoren al aangeeft dat het moeilijk wordt, dan ga je het zeker niet halen."

Schöne heeft vertrouwen. "Ik heb al heel lang geleden geroepen dat ik de Europa League wil winnen, nu zijn we er aardig dichtbij. Met een gunstige loting zouden we straks zomaar in de finale kunnen staan."