Ajax gaat de wereld over: 'We mogen heel trots zijn op die lovende verhalen'

Ajax gaat de wereld over: 'We mogen heel trots zijn op die lovende verhalen'

18-04-2017 11:35
67

Matthijs de Ligt heeft veel geleerd van zijn zeer teleurstellende debuut in het Nederlands elftal. De pas zeventienjarige verdediger is nu juist minder bang om fouten te maken.

De kritiek op De Ligt was niet mals, nadat hij tegen Bulgarije bij beide tegengoals de mist in ging. "Dat was vervelend", zegt hij tegen Metro. "De ene week is iedereen lovend, de andere week schrijft iedereen je af, maar ik heb ervan geleerd. Voor de wedstrijd van Oranje was ik bang om fouten te maken, toen hoopte ik dat de wedstrijd foutloos zou verlopen. Nu weet ik: niemand is foutloos."

De Ligt herpakte zich uitstekend. Tegen sc Heerenveen (5-1) was hij trefzeker en werd hij uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Ook tegen Schalke 04 (2-0) maakten de Amsterdammers indruk, waarna de naam van de jonge mandekker prompt in verband werd gebracht met de Engelse top. "Na zo’n wedstrijd wordt er altijd lovend gesproken in de media."

"In het buitenland staat Ajax natuurlijk nog steeds bekend als een talentenkraan waar om de zoveel tijd weer een groep talenten uitdruppelt", vervolgt De Ligt. "Ik heb meegekregen dat er lovende verhalen over ons zijn geschreven in buitenlandse kranten. Daar mogen we heel trots op zijn, maar we zijn nog helemaal nergens."