Ik hoop van harte dat NEC erin blijft, maar niet als dat ten koste van ons gaat

"Ik hoop van harte dat NEC erin blijft, maar niet als dat ten koste van ons gaat"

18-04-2017 12:08
8

Hoewel Excelsior op koers ligt om zich rechtstreeks te handhaven, weigeren de Kralingers om al te hoog van de toren te blazen. Na de 1-0 overwinning op Vitesse van zaterdagavond staat Excelsior op een veilige veertiende plek, met drie punten afstand tot de degradatiezone. Aanvoerder Ryan Koolwijk blijft echter realistisch.

"We hadden voor de wedstrijd tegen Vitesse gezegd dat wij nog zes punten uit de laatste vier duels moesten halen. De eerste drie zijn nu binnen", aldus de 31-jarige middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Koolwijk stelt dat zijn ploeggenoten met beide benen op de grond moeten blijven. "We weten ook dat we het elke week weer met zijn allen moeten doen. Er zijn bij ons geen spelers die een wedstrijd zomaar kunnen openbreken."

Zaterdagavond wacht de kelderkraker tegen NEC, de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. Voor Koolwijk betekent dit een weerzien met zijn oude club. "Ik heb er mooie jaren beleefd en het is zeker apart. Ik hoop ook van harte dat NEC erin blijft, maar niet als dat ten koste van ons gaat."