'Spurs-scouts op de tribune bij Schalke-Ajax: middenvelder in vizier'

'Spurs-scouts op de tribune bij Schalke-Ajax: middenvelder in vizier'

18-04-2017 13:08
14

Scouts van Tottenham Hotspur zitten donderdagavond op de tribune bij het Europa League-duel tussen Schalke 04 en Ajax. De nummer twee van de Premier League volgt de verrichtingen van Leon Goretzka op de voet. 

Engelse media melden dat dinsdag. De 22-jarige Goretzka speelt sinds 2013 in Gelsenkirchen. Het contract van de aanvallende middenvelder loopt af in de zomer van 2018. Na vier seizoenen in dienst van Schalke zou Goretzka azen op een transfer naar de Premier League of de Serie A. Ook Juventus is al meerdere malen gelinkt aan de Duitser. 

Spurs moet waarschijnlijk minimaal twintig miljoen euro ophoesten om Goretzka in te lijven, meldt The Daily Mail. De werkgever van Vincent Janssen en Michel Vorm wil zich in de zomer versterken met minimaal één extra aanvallende middenvelder. Moussa Sissoko stelt teleur sinds zijn komst van Newcastle United en de momenteel geblesseerde Erik Lamela wordt mogelijk verkocht.

Schalke en Ajax treden donderdagavond om 21.05 uur aan voor de return in de kwartfinale van de Europa League. Het heenduel werd door de Amsterdammers met 2-0 gewonnen.