Tirade van Eredivisie-voorzitter: Murphy, Murphy en nog eens Murphy

Tirade van Eredivisie-voorzitter: "Murphy, Murphy en nog eens Murphy"

19-04-2017 12:29
14

Edwin Lugt is bijzonder gefrustreerd over het verloop van de degradatiestrijd van Go Ahead Eagles, zo vertelt hij aan Voetbal International. Met name de arbitrale dwalingen die in het nadeel van de Deventenaren uitvallen, zorgen voor woede bij de voorzitter van de rode lantaarndrager.

"Murphy, Murphy en nog eens Murphy", aldus Lugt. "Eerst verloren we onbegrijpelijk de zaak-Manu. De hele wereld heeft gezien dat Elvis tegen Heracles én geen hands maakte én dat het dus geen rode kaart was, maar in Zeist hebben ze het weer anders gezien." Ook in de uitwedstrijd tegen Willem II had Go Ahead reden tot klagen.

Lugt: "Daar hadden we misschien wel twee strafschoppen hadden moeten hebben. Ik begrijp het gevoel dat leeft bij een deel van de achterban, dat Go Ahead kennelijk uit de Eredivisie moet, heel goed." Desondanks beseft hij dat de Eagles ook de hand in eigen boezem moeten steken.  "We kunnen wel boos zijn op de hele wereld, we moeten vooral naar onszelf kijken, want een aantal concurrenten wint wél gewoon."

Go Ahead moet in de resterende drie duels minimaal vijf punten pakken, wil het zich handhaven. Lugt beseft dat dit lastig wordt. "We hebben nog hoop, de kans is heel klein, maar it ain't over till the fat lady sings…"